Rabu, 28 Julai 2010

Kursus Pembinaan Blog Fasa 2



SeLamaT BerKuRsus...

Isnin, 26 Julai 2010

Slide Tema Sayur-sayuran


Semoga slide ini bermanfaat untuk kawan-kawan.









SeLamaT MendoWnloaD :)

Rojak Buah


Hari terakhir untuk tema buah-buahan, kami buat projek membuat rojak buah. Em seronoknye murid-murid nak buat rojak buah.
Bahan-bahan untuk rojak buah :
1. Kuah rojak ( beli je kat pasar tani )
2. Jambu batu
3. Jambu air
4. Timun
5. Buah kedondong
6. Epal
7. Sengkuang
8. Buah lai
Thanks for Niza yang bawa epal, Maisarah yang bawa buah lai, Megat yang bawa jambu batu dan Lau Kok Ta yang bawa buah kedondong satu plastik besar...Terima kasih juga pada Azlia, Hamim, Aiman, Irfan dan Shafie yang bawa timun...


Buah-buahan yang telah siap dipotong. Untuk keselamatan cikgu le tolong potongkan.


Masukkan semua jenis buah-buahan dalam satu bekas besar dan tuangkan kuah rojak. Kemudian gaulkan bersama-sama sehingga sebati macam dalam gambar kat atas. Untuk aktiviti ini boleh la minta murid yang buat...
Apabila dah siap, rojak buah dibahagikan kepada setiap murid.
SeLamaT MencuBa !!!

Selasa, 20 Julai 2010

Nilai Mata Wang


Post baru untuk kawan-kawan. Semoga bermanfaat...ble download kat bawah ye.

















Ahad, 11 Julai 2010

Suku Kata Vokal Berganding


Harap slaid terbaru ini bermanfaat untuk kawan-kawan...Ble download di bawah ye.






Selasa, 6 Julai 2010

Topeng Haiwan Di Laut


Hari ini kami buat topeng lagi..Murid seronok betul dapat buat topeng haiwan di laut. Jom tengok hasilnya..Kawan-kawan boleh download template topeng haiwan di laut di ruangan Download Bahan.


Mr. Crab. Comelnya !


Satu-satunya topeng penyu...


Tiga ekor ikan...


Lima tapak sulaiman yang comel.


Kumpulan jerung yang bakal mengganas...

Ahad, 4 Julai 2010

Clip Art Hidupan Laut


Salam...enjoy this clip art. Nak download ? g kat ruangan download k ! Clip art tu kawan-kawan boleh edit. Nak besar ke...Nak kecik ke...terserah. Ble jugak buat kad imbasan !


Download Bahan

 

PRASEKOLAH SERI PAGI Copyright © 2009-2012